CressToday van Grown on show in het Cube Design Museum

 

De CressToday van Grown is de komende drie maanden onderdeel van een expositie in het Cube Design Museum in Kerkrade.

‘CressToday’ werd een paar weken terug bekroond met een GIO (Goed Industrieel Ontwerp) erkenning. De uitreiking vond dinsdagavond plaats in het Cube Design Museum. Hier wordt de CressToday de komende 3 maanden geëxposeerd tussen producten van grote bedrijven als Ahrend en Gazelle. “Gaaf hoe dit vanuit een afstudeerstage tot start-up, vervolgens ondersteund door Koppert Cress en Urban Greeners, nu uiteindelijk met deze erkenning in een museum mag staan!”, aldus oprichter Toon Roozen.

OVER GIO
De Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp (GIO) zijn een middel, geen doel. Een middel om het belang van goed design onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Een deskundige en onafhankelijke vakjury beoordeelt alle producten op een vijftal criteria: functionaliteit, originaliteit, vormgeving, ergonomie en respect. Op elk van deze criteria wordt een Special Award for Excellence uitgereikt.

Alle genomineerde en erkende producten waren eerder te zien op de Dutch Design Week waar ook en voor het eerst, een publieksprijs werd toegekend.