Meet the maker: Twan van der Heijden

Twan

 

 

De makers van de groene stad – wie zijn dat eigenlijk en wat drijft ze? De komende tijd stellen we ze hier een voor een aan je voor en laten we je kennis maken met deze bijzondere groene geesten.

Twan van der Heijden ondersteunt Urban Greeners op het gebied van financiën en contractvorming. Na een studie European Real Estate, deed hij zijn ervaring op bij diverse opdrachten op het gebied van het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Met wie werk je samen en hoe is de rolverdeling?
Ik werk voornamelijk samen met Boj van den Berg in het adviseren en meedenken over een optimale financiële (meer)jarenplanning en begroting voor de Stichting Urban Greeners en het adviseren over aan te gane en lopende contracten met de start-ups, en het begeleiden van de Urban Greeners bij het opzetten van businessplannen.

Waar ben je het meest trots op?
Dat ik bijdraag aan het ten uitvoer laten komen van super creatieve ideeën vanuit jonge startups die bijdragen aan stedelijke vraagstukken van de toekomst.

Waarom vind je het zo belangrijk om duurzaam te ondernemen?
Is de enige manier om duurzaam vooruit te komen. Voor een afwachtende houding of achteroverleunen is geen tijd meer, dat bewijzen allerlei rapporten en studies telkens weer. Daarnaast vind ik het reuze interessant om te laten zien dat duurzame investeringen vaak kunnen leiden tot positieve businesscases, als je maar gebruik weet te maken van de juiste financieringsconstructies, subsidies en samenwerkingspartners. Dat speelveld boeit mij, omdat het beweging in gang zet.

Ben je altijd al zo bezig geweest met #groendoen?
Sinds een lange rondreis door Zuid-Amerika waar ik met eigen ogen heb kunnen zien dat elk land waar we waren kampte met ofwel extreme droogte ofwel hitte ben ik me extra bewust geworden dat gedragsverandering noodzakelijk is voor het tot stand brengen van een nieuwe, circulaire economie. Ik ben van mening dat je dit het beste bottom-up kan doen, dus begin bij jezelf. Kleine initiatieven kunnen op deze manier als vliegwiel dienen voor grote projecten.

Wat is je beste beslissing van de afgelopen 12 maanden geweest?
Het kopen en opvoeden van een puppy!

Wie is jouw inspiratiebron?
Een wijze yogi die ik heb mogen ontmoeten en een tijdje mee heb opgetrokken tijdens onze reis door Zuid-Amerika, Leonardo. Hij heeft een extreem frisse en positieve kijk op het leven en inspireert iedereen tot minderen en tevreden zijn met wat is.

Hoeveel tijd stop je in je bedrijf?
Zoveel als nodig is om opdrachten goed af te ronden

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Uiteten, sporten, vrienden opzoeken en buiten zijn

Wat maakt jou een echte Urban Greener?
In een wereld die steeds complexer en meer verweven raakt, geloof ik erin dat veranderingen juist lokaal en van onderop moeten komen, precies hoe Urban Greeners werkt.