UTOPIA EILAND

Eiland

 

 

We hebben een eigen eiland, in het centrum van Almere. Heel vet dus. Eiland Utopia maakt onderdeel uit van de Floriade Almere 2022, een wereldexpositie met groene voorbeelden. Straks komen er een half jaar lang, duizenden bezoekers per dag, van over de hele wereld. Een event dat gaat over het vergroenen, beter en mooier maken van de stad. En wij doen mee.

Utopia is 4 hectare groot. Het ademt de sfeer van wilde natuur, ligt in open water en kent een rijke combinatie van besloten plekken, uitkijkpunten, strandjes en grasland. Sinds de aanleg heeft de natuur hier ongestoord haar werk gedaan. Op Utopia verwezenlijken wij onze dromen. De komende jaren laten wij Almere en de rest van de wereld zien hoe wij samen bouwen aan een broedplaats voor duurzame innovatie.

Onze vorderingen zijn goed te zien: bij de entree van het eiland staat ons toekomstige Kas. Een 9 bij 21 meter grote glazen kas, zal gaan dienen als werkplek, bar, huiskamer, event locatie, of zeg maar gewoon: de huiskamer van het eiland. Daarnaast staat een metershoge biomeiler, die ons twee jaar lang van warm water gaan voorzien. Op het eiland staan verder twee zeecontainers als opslag, met daarop een dakterras en de eerste twee tiny houses.