UTOPIA EILAND

UTOPIA EILAND

Urban Greeners hebben een eigen eiland dat onderdeel uitmaakt van de Floriade Almere 2022. Een wereldexpositie met groene voorbeelden, een half jaar lang, met duizenden bezoekers per dag van over de hele wereld. Een internationaal event dat gaat over het vergroenen, beter en mooier maken van de stad.

Ons eiland is 4 hectare groot en heet: Utopia. Het ademt de sfeer van wilde natuur, ligt in open water en kent een rijke combinatie van besloten plekken, uitkijkpunten, strandjes en grasland. Sinds de aanleg heeft de natuur hier ongestoord haar werk gedaan. Hier vind je een aantal beschermde diersoorten, zoals een bever en een ijsvogel! Maar ook oude vlierstruiken en rietkragen waarin zwanen broeden.

Op Utopia willen wij onze dromen verwezenlijken, de komende jaren willen wij de Floriade en de rest van de wereld laten zien hoe wij samen bouwen aan de stad van de toekomst. Een stad waarin verstedelijking en natuur elkaar niet verstoren maar versterken. De eerste Urban Greeners zijn al gestart. Over een tijdje pluk je je eigen lunch in voedselbos Weerwoud of woon je in een Tiny House van Walden. De duurzame drijvende vergaderplek Drijfveer is nu al in gebruik. Ook worden er diverse evenementen georganiseerd op Utopia met als toppunt ons jaarlijks terugkerend festival GROW!. Allemaal jonge ondernemers met te gekke ideeën, die niet kunnen wachten om jou te ontmoeten.