MISSIE

De mensheid staat voor een uitdaging: een groeiende bevolking en sterke verstedelijking. Dat zet een enorme druk op de natuur. Om ook in de toekomst te zorgen voor voldoende voedsel, water en energie, moeten steden groener. Groener in architectuur, muziek, mode, kunst, eten, drinken, sport, dans, lifestyle. Groener in alles. Want wij geloven dat wanneer stad en natuur verbonden zijn, iedereen profiteert.

Dat vraagt om nieuwe manieren van denken en nieuwe manieren van doen. Groener vraagt om jonge ondernemers die nog niet vastgeroest zijn door denkbeelden, regels en patronen. Die buiten de gebaande paden durven gaan, die autonoom, vrij en creatief zijn. Door deze ondernemers aan ons te binden, ze een podium te geven en door ze te supporten, bouwen wij samen aan ons gezamenlijke doel: groenere wereldsteden.

Onze eerste plek: een eiland gelegen op het toekomstige terrein van Floriade Almere 2022. Voor het eiland hebben wij een groenplan ontworpen waar vanuit wij nu bouwen, brouwen, creëren en experimenteren. Met een community, start-ups, events. En waar we in 2022 aan naar schatting 2 miljoen (inter)nationale bezoekers zullen laten zien wat we waard zijn en inspireren met onze groene innovaties.

Maar onze dromen houden niet op na 2022. Ook na de Floriade Almere blijven Urban Greeners actief. Op het Floriadeterrein, in de rest van Nederland en, als het aan ons ligt, ook ver daarbuiten.
Kom je ook #groendoen?